Jantje Beton activiteiten

NK Stoepranden

16 september

Wij organiseren het NK Stoepranden omdat wij spelen, bewegen en ontmoeten in zoveel mogelijk buurten in Nederland willen stimuleren.

Door stoepranden komen kinderen in beweging in de buitenlucht. Stoepranden is een leuk en laagdrempelig spel, waarbij de spelers veel moeten bewegen. Ook tieners, jongeren, volwassen en senioren kunnen meedoen. Zo draagt stoepranden bij aan meer onderling contact en gezelligheid in de buurt. En dat bevordert de kansen en mogelijkheden voor buitenspelen.

Enthousiast geworden over stoepranden? En zin om zelf een potje te spelen? De spelregels van stoepranden lees je hier.

Vanaf het voorjaar worden in alle deelnemende gemeenten voorrondes georganiseerd. Op zondag 16 september is de landelijke finale van het NKstoepranden in Rotterdam. TOS en Buurtlab zijn medeorganisator van de finale.

MEEDOEN?

Wil jij als gemeente, school of vereniging ook een voorronde organiseren? Neem dan contact op met Marlies Bouman via: m.bouman@jantjebeton.nl of 06 40 29 27 53. Je kunt dan ook gratis en vrijblijvend het Handboek NK Stoepranden aanvragen met nadere info over de organisatie van de voorrondes.

IN HET KORT

Waar: 16 september de landelijke finale in Rotterdam
Doel: 17 gemeenten organiseren voorrondes en 6.800 deelnemers aan de landelijke finale.
Gefinancierd: NK Stoepranden wordt volledig door Jantje Beton gefinancierd. Novasport is sponsor van het NK Stoepranden.