Hoe het werkt

Spelen is heel normaal, tenminste dat vinden wij. Het is niet alleen leuk, het is ook heel belangrijk. Misschien nog wel belangrijker dan rekenen of schrijven. Maar sommige kinderen spelen maar een keer per week vrij buiten. Daarom is het dus echt gigantisch belangrijk om mee te doen aan de Kleine Jantje Beton Loterij.

Voor wie is het?

Jaarlijks doen er honderden basisscholen mee en gaan er zo’n 70.000 leerlingen op pad om lootjes te verkopen. De helft van de opbrengst gaat naar de school zelf, die het kan gebruiken voor eigen speeltoestellen of –activiteiten. De andere helft komt ten goede aan projecten van Jantje Beton.

Hoe werkt het?

Deelname is heel eenvoudig volgens onderstaande stappen. Iedere school die zich aanmeldt, ontvangt de Loterij-Box met alle benodigde materialen en een stappenplan om de loterij te organiseren. De loten kunnen worden verkocht via contante verkoop of een eenmalige machtiging. Er zijn twee mogelijke actieperiodes: mei of september.

 • 1. Aanmelden

  Als je je aanmeldt, ontvang je de grote Kleine Jantje Beton Loterij-Box. Daar zit alles in wat je leerlingen nodig hebben om naar buiten te gaan. Nu even niet om te spelen, maar om loten van de Kleine Jantje Beton Loterij te verkopen aan buren, vrienden en bekenden.

 • 2. Lootjes verkopen

  De Loterij-Box bevat alles wat de Jantje Beton Loterijcoördinator en de leerkrachten van school moet weten, zodat alle kinderen goed voorbereid loten kunnen gaan verkopen. Alle kinderen krijgen een Jantje Beton speldje om op te spelden (ter herkenbaarheid en als aandenken) en een lotenboekje om contant loten te verkopen, of een verkoopboekje om de loten per machtiging te verkopen. Bovendien krijgen de klassen waarin leerlingen gemiddeld 10 lootjes of meer hebben verkocht één van de Grote Jantje Beton speel-pakketten: met bijvoorbeeld een camouflagenet, een buiten rekenspel met cijfermatjes #heusweltof en hordes om het speelkwartier nog leuker te maken.

 • 3. De opbrengst

  Ieder lot kost €3,00. Daarvan is de ene helft bedoeld voor jullie school – dat kan dan besteed worden aan een buitenactiviteit, schoolreisje, speelobject of buitenspeelmateriaal – de andere helft wordt gebruikt door Jantje Beton om nog meer speelprojecten in de openbare ruimte te realiseren op plekken waar kinderen veel te weinig kunnen spelen. Na de verkoopperiode wordt de verdeling van de opbrengst netjes afgehandeld met de retourformulieren van Jantje Beton. Zo hoeft niemand ooit te stoppen met spelen.

 • 4. Loterij trekking

  Vanaf 28 november 2018 zijn de winnende lotnummers bekend. Met de lotenchecker kan gekeken worden welke lotnummers in de prijzen zijn gevallen.


Waar gaat de opbrengst naar toe?

Versimpelde illustratie van een taartdiagram waarin getoond wordt dat 50% van de opbrengst van de Kleine Jantje Beton Loterij naar scholen gaat en 50% naar jantje Beton.

Scholen

In de afgelopen de afgelopen 20 jaar hebben duizenden scholen met de opbrengst van de Loterij buitenspeelmaterialen aangeschaft en spelen leuker gemaakt met duikelrekken, skelters, schommels en schoolreisjes.

Jantje Beton

De andere helft van de opbrengsten is voor eigen projecten van Jantje Beton.

Wanneer is het?

De kleine Jantje Beton Loterij heeft twee mogelijke actieperiodes: in mei of september. En alle groepen op school mogen meedoen!

Aanmelden

Contact met het loterijteam

(Elke werkdag van 8:00 - 17:00 uur)

Doneren
Ja, ik steun buitenspelen
Periode
Bedrag
Created with Sketch.
Created with Sketch.
Created with Sketch.
Created with Sketch.